Оптичні властивості здвоєних мікропризмових елементів - Петров, В.В.; Крючин, А.А.; Антонов, Є.Є.; Токалін, О.О.; Шанойло, С.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Виконано розрахунки оптичних параметрів офтальмологічних симетричних мікропризмових компенсаторів, що складаються з двох однакових мікропризмових елементів. Проведено порівняльний аналіз хроматичних ефектів для оптичних компенсаторів з одинарних мікропризм і симетричних компенсаторів. Визначено вплив параметрів компенсаторів на гостроту зору пацієнта під час діагностики зору для різних типів компенсаторів. Запропоновано метод створення послаблювачів зору для офтальмологічних застосувань на базі мікрорельєфних структур відповідного профілю.