Наукометричні дослідження мереж співавторства по базі даних "Україніка наукова" - Ланде, Д.В.; Балагура, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Наведено деякі напрямки дослідження комунікаційних зв'язків співавторів у різних галузях науки в Україні на базі застосування методології складних мереж. Запропоновано використання засобів оцінки монопольного становища в окремих галузях наук, досліджено феномен "клубу багатих" для мереж співавторства. На базі даних реферативної бази даних "Україніка наукова" досліджено мережі співавторства з математики, фізики, економіки, права, мовознавства. Показано, що для мереж, які досліджуються, спостерігається феномен "клубу багатих", а для вузлів цих мереж виконується закономірність Парето-Лоткі.