Розробка алгоритмів прискореного обчислення елементів рекурентних послідовностей для криптографічних застосувань - Яремчук, Ю.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Наведено алгоритми прискореного обчислення елементів рекурентної Vk-послідовності для додатних і від'ємних значень індексу n цієї послідовності. Для кожних із цих значень розглянуто по 2 можливих варіанти алгоритмів - на базі бінарного методу та методу з розкладанням індексу елемента послідовності. Одержано оцінки складності наведених алгоритмів, які показали, що складність обчислення елемента Vk-послідовності за модулем є приблизно на тому ж рівні, як і відповідне піднесення до степеня, що забезпечує можливість ефективного використання рекурентних Vk⁻- та Uk-послідовностей для різних криптографічних застосувань.