Аналіз характеристик нових мереж обміну інтернет-трафіком - Зубок, В.Ю. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Проведено дослідження характеристик трьох українських мереж обміну інтернет-трафіком. Порівняння таких характеристик як розподіл ступеню, середній коротший шлях, коефіцієнт кластеризації дозволило знайти в топології цих мереж як спільні риси, так і суттєві відмінності, які можуть бути використані в процесі пошуку оптимальних вузлів з точки зору приєднання до мережі Інтернет чи розміщенні в ній інформаційних ресурсів.