Системні недоліки розвитку Збройних Сил України на сучасному етапі - Єрмоленко, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У статті здійснюється загальний аналіз проблемних сторін сучасного етапу розвитку Збройних Сил України. Особлива увага приділяється їх еволюції в системі Воєнної організації держави. З’ясовуючи основні причини негараздів у сфері військового будівництва, автор робить спробу визначити шляхи їх подолання на основі досвіду провідних держав світу.