Вплив термічного відпалу на оптичні властивості тонких композитних плівок - Горбов, І.В.; Крючин, А.А.; Манько, Д.Ю.; Толмачов, О.І.; Курдюков, В.В.; Сломінський, Ю.Л. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
За допомогою методу центрифугування було одержано композитні плівки органічний барвник - полімер і досліджено вплив термічного відпалу на їх оптичні властивості. Показано, що підвищення температури термообробки призводить до зниження кількості органічного компонента та структурної перебудови поверхні барвника разом з його структурним упорядкуванням, що призводять до одночасного зменшення інтенсивності поглинання, зменшення товщини плівки та збільшення показника заломлення.