Моделювання вибору оптимального методу протидії загрозам інформаційній безпеці - Нікіфорова, Л.О.; Яремчук, Ю.Є.; Шиян, А.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
Побудовано математичну модель для вибору методу протидії загрозам інформаційній безпеці. Виведено загальну формулу для розрахунку економічного ефекту від запровадження методу протидії заданій загрозі інформаційній безпеці. Одержано умови, під час виконання яких використовувати метод протидії заданій загрозі інформаційній безпеці є економічно доцільним. Побудовано оптимізаційну модель для задачі вибору методу протидії заданій загрозі інформаційній безпеці.