Вибір провайдера хмарного сервісу на основі навчання з підкріпленням і репутації провайдерів - Мирошникова, І.Ю.; Новіков, О.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
Для задачі вибору провайдера хмарного сервісу запропоновано використати підхід на основі навчання з підкріпленням, що додатково враховує репутацію провайдерів, яка визначається за досвідом використання їх сервісів та оцінками користувачів. Для провайдерів зі сталими параметрами надання сервісів показано зменшення кількості кроків, що необхідні для навчання системи, порівняно з підходами на основі навчання з підкріпленням без урахування репутації провайдерів.