Європейські інноваційні проекти в Україні - Руденко, Л.Г.; Маруняк, Є.О.; Голубцов, О.Г.; Лісовський, С.А.; Чехній, В.М.; Фаріон, Ю.М. (Вісник НАН України, 2015)
Підписання Угоди про асоціацію з ЄС актуалізувало для України питання імплементації відповідних інструментів, політик, директив. Одним з інструментів, що застосовується в галузі просторового розвитку і планування, є ландшафтне планування. Уперше в Україні цей інструмент апробовано шляхом створення відповідної методики та її застосування в модельному регіоні — Черкаській області на трьох рівнях планування (область, район, громада).