Підвищення ефективності передачі інформації в моніторингових мережах на основі оптимізації обчислень в процесі кодування даних засобами об’єктних систем сенсорних мереж - Шевчук, Б.М.; Задірака, В.К.; Фраєр, С.В. (Управляющие системы и машины, 2015)
Запропоновано реалізацію комплексу взаємодоповнюючих алгоритмів оброблення, кодування та передавання даних з використанням оптимізованих за швидкодією та точністю кодування алгоритмів стиску і захисту даних, формування інтервальних кодово-сигнальних послідовностей захищених пакетів інформації.