Предметно-орієнтована мова опису граматично доповненої онтології - Лозинська, О.В.; Давидов, М.В. (Управляющие системы и машины, 2015)
На основі розробленої математичної моделі граматично доповненої онтології української словесної та жестової мов для побудови системи перекладу української жестової мови розроблено предметно-орієнтовану мову опису для наповнення даної граматично доповненої онтології.