Редоксзалежні сигнальні молекули в механізмах канцерогенезу (рецензія на книгу А.П. Бурлака, Е.П. Сидорик "Редоксзависимые сигнальные молекулы в механизмах опухолевого процесса") - Рибальченко, В.К. (Вісник НАН України, 2015)
Монографію присвячено розкриттю загальних ланок редоксзалежних механізмів канцерогенезу. Вперше доведено, що супероксидні радикал-аніони ініціюють процеси проліферації і метастазування, забезпечуючи міграцію, екстравазацію клітин пухлини і ріст мікрометастазів. Розроблені на цій основі нові технології відновлення редокс-стану клітин можуть сприяти оптимізації профілактики та регулювання пухлинного процесу.