О закономерностях взаимодействия крепи и массива в подготовительной выработке вблизи лавы - Литвинский, Г.Г.; Гайко, Г.И. (Геотехнічна механіка, 2004)
Викладено результати досліджень проявів гірського тиску в підготовчих виробітках у зоні впливу тимчасового й стаціонарного опорного тиску. Установлено закономірність відхилення головного вектора навантаження на кріплення штреку убік виробленого простору. Запропоновано конструкції сталевого аркового кріплення, для умов асиметричного нагруження.