Результаты применения методики компьютерной оценки устойчивости протяженных выработок - Шашенко, А.Н.; Кужель, С.В.; Гапеев, С.Н. (Геотехнічна механіка, 2004)
В статті наведено результати використання комп'ютерного моделювання як частини комплексної методики оцінки стійкості протяжної виробки, яка споруджена у складних гірничогеологічних умовах. Зазначено, що така оцінка стійкості повинна стати невід’ємною частиною науково обґрунтованої методики проектування протяжних виробок, які мають довготривалий термін експлуатації та збудовані у складних гірничо-геологічних умовах