О влиянии технологической схемы проходки ствола на качество и водонепроницаемость бетонной крепи - Борщевский, С.В. (Геотехнічна механіка, 2004)
Обґрунтовані параметри зведення якісного постійного бетонного кріплення вертикальних стволів з урахуванням геомеханіки масиву. Наведені результати лабораторних іспитів, спрямованих на оцінку негативних впливів гірського тиску на бетон кріплення на ранніх етапах твердіння.