Оптимизация затрат при эксплуатации вертикальных стволов угольных шахт - Гриффен, А.Л. (Геотехнічна механіка, 2004)
Наведено дані аналізу основних причин руйнування кріплення вертикальних стволів вугільних шахт. Визначено параметри процесів теплопередачі при подачі повітря в зимовий час і запропоновані технічні рішення, що виключають процес льодоутворення в місцях обмерзання кріплення.