Определение нагруженности и напряженно-деформированного состояния упругих клемм простого и сложного очертания промежуточных скреплений рельсового пути и стрелочных переводов методом конечных элементов - Говоруха, В.В.; Говоруха, А.В. (Геотехнічна механіка, 2004)
Розглянуто проблему створення пружного рейкового скріплення для швидкісного руху поїздів. Викладені методи дослідження навантаженості та пружно-деформованого стану пружних клем. Наведені результати досліджень впливу параметрів та форми пружних клем на їх працездатність.