Стратегічне управління політичними партіями - Сергеєв, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті розглядаються питання стратегії політичної партії. Увага акцентується на виявленні специфічних особливостей стратегії, розкриваються підходи і методи її побудови. Ці питання поки ще не знайшли глибокого відображення в науковій літературі, хоча є актуальними як в рамках, зокрема, партології, так і в дослідженнях становлення демократичного політичного режиму в Україні.