Математическая модель вращательно-поступательного движения пульпы по перфорированной конической поверхности - Булава, Ю.М. (Геотехнічна механіка, 2004)
На базі фундаментальних законів збереження маси та імпульсу, а також з використанням результатів експериментальних досліджень, що проведені в умовах вуглезбагачувальних фабрик, побудовано математичну модель течії пульпи по перфорованій конічній поверхні при підвищеному тиску повітря на вільній поверхні рідини.