Динаміка політичного капіталу в Україні - Лісеєнко, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
Стаття присвячена аналізу сутності „політичного капіталу” у пострадянській Україні. Розкриваються ознаки „позикового” політичного капіталу, притаманного сучасній українській владі. Проаналізовано динаміку політичного капіталу української влади наприкінці XX – початку XXI століття. Робиться висновок, що політичний капітал є однією з найважливіших умов ефективності влади та її спроможності консолідувати суспільство у розв’язанні проблем його розвитку.