Видатний математик і механік (до 80-річчя академіка НАН України І.О. Луковського) - Тимоха, О.М. (Вісник НАН України, 2015)
24 вересня 2015 р. виповнюється 80 років видатному українському математику та механіку, засновнику всесвітньовідомої школи з нелінійних коливань рідини в резервуарах, академіку НАН України, доктору фізико-математичних наук, професору, заслуженому діячу науки і техніки України Івану Олександровичу Луковському.