Використання економіко-математичних моделей для прийняття стратегічних управлінських рішень на прикладі енергетичних підприємств - Костін, Ю.Д.; Мінкович, О.В. (Вісник економічної науки України, 2014)
У статті запропоновано підхід до оцінки стратегічних позицій підприємств енергетичної галузі з використанням інтегральних показників та кластерного аналізу. На основі побудованих регресійних моделей виявлено зв’язок між інтегральними показниками продуктивності праці персоналу, показниками економічної діяльності підприємств та їх фінансовим станом. Для аналізу змін стратегічних позицій підприємств енергетичної галузі були побудовані дискримінантні функції. Запропоновані економіко-математичні моделі дозволяють покращити якість стратегічних управлінських рішень для підприємств енергетичнї галузі.