Реформування системи фіскальної підтримки малого підприємництва в Україні в контексті світового досвіду - Молдован, О.О. (Вісник економічної науки України, 2014)
В статті розглянуто іноземний досвід застосування податкових інструментів підтримки малого підприємництва. В центрі уваги знаходяться два головних питання. Перше - пов’язане з чітким визначенням об’єктів фіскальної підтримки, що обумовлено різнорідністю малого бізнесу, друге - з пошуком найбільш ефективних податкових інструментів її реалізації. На основі дослідження світової практики сформовано низку завдань, на вирішення яких мають бути спрямовані фіскальні стимули та пільги. Запропоновано перелік потенційно ефективних податкових інструментів для підтримки малого бізнесу в Україні.