Суть та напрями використання бюджетного потенціалу регіону - Пушак, Я.Я. (Вісник економічної науки України, 2014)
Узагальнено теоретичні підходи до визначення суті поняття «бюджетний потенціал регіону», представлено авторське бачення його трактування. Обгрунтовано поділ бюджетного потенціалу регіону на окремі складові та запропоновано методичний підхід до його визначення. Окреслено механізми та визначено напрями підвищення ефективності використання бюджетного потенціалу регіону.