Економічні центри розвитку сільських територій в управлінні аграрною економікою - Саблук, П.Т.; Курило, Л.І. (Вісник економічної науки України, 2014)
Обґрунтовано необхідність створення економічних центрів розвитку сільських територій і охоплення ними суб’єктів аграрного виробництва, науково-дослідних та освітніх закладів у територіальному та вертикальному розрізах Визначено основні завдання, функції таких центрів, і їх вплив на прийняття управлінських рішень на регіональному рівні. Зазначено, що вирішення проблеми створення запропонованих центрів і заходів випливає з необхідності переведення результатів наукових досліджень у практичну площину, а також створення умов для залучення для цього наявного потенціалу регіональної освіти і науки, посилення координації. Наведено приклад організаційної структури Житомирського економічного центру на основі наукових, освітніх закладів, недержавних організацій, суб’єктів господарювання області. Визначено, що регіональний рівень найбільш наближений до сільгоспвиробника, враховує специфіку, можливості й ресурси, у тому числі фінансові, для впровадження інновацій в аграрне виробництво, його модернізації.