Методологічний підхід щодо створення механізмів соціально-економічного розвитку на мезорівні - Холод, С.Б.; Ткаченко, В.А. (Вісник економічної науки України, 2014)
Обґрунтована необхідність врахування наслідків інвестиційних процесів у механізмах соціально-економічного розвитку регіонів в період започаткування нових проектів підприємництва. Висунуто припущення, що конфліктогеном економічного циклу розвитку регіону є оцінка привабливості інвестиційних проектів і програм з точки зору пріоритетів розвитку. Для вирішення цього завдання недостатньо користуватися загальновизнаним розумінням, яке розглядає привабливість інвестиційної діяльності в термінах прибутку, що може бути отриманий унаслідок впровадження окремого інвестиційного проекту. Доведено, що синхронізатором множини індивідуальних конфліктів стає недостатність теоретичної бази творення механізмів соціально-економічного розвитку на мезорівні.