Вплив прибутку сільськогосподарських підприємств на формування доходів місцевих бюджетів - Шаховалова, Є.О. (Вісник економічної науки України, 2014)
Розглянуто сучасний стан управління місцевими фінансами як найбільш децентралізований напрямок публічного сектору. Розкрито вплив прибутку сільськогосподарських підприємств на формування доход- ної частини місцевих бюджетів і розвиток територій. Проаналізовано доходи та видатки місцевих органів влади, трансфертну політику щодо місцевих бюджетів. Виділено проблеми подальшого розвитку, вирішення яких гальмується відсутністю відповідних змін в інших секторах. Визначено шляхи подолання окреслених проблем через прийняття і реалізацію Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади та змін до Бюджетного і Податкового кодексів.