Людський капітал та його роль в системі стратегічного розвитку промислового підприємства - Берсуцький, А. Я.; Каменська, О. О. (Вісник економічної науки України, 2014)
Обґрунтовано реалізацію стратегії промислового підприємства здійснювати за допомогою збалансованої системи показників, яка виступає сполучною ланкою між формулюванням стратегії і її втіленням у вигляді ефективного використання складових людського капіталу. Збалансована система показників дозволяє виявити залежність між показниками індивідуальної оцінки працівників і комплексною системою показників діяльності підприємства, виступаючи інструментом опису стратегічних цілей кожного аспекту діяльності підприємства. У результаті впровадження збалансованої системи показників підприємство одержує можливість не просто аналізувати й оцінювати результати діяльності за минулий період, але й ефективно управляти своєю діяльністю на основі даного аналізу.