Іноземний капітал банківської системи України в умовах кризових явищ - Заєць, М.А.; Задорожнюк, В.С. (Вісник економічної науки України, 2014)
Розглянуто системні причини та фактори, що визначають подальший розвиток тенденцій на вітчизняному банківському ринку у зв’язку з присутністю іноземного капіталу. Стаття присвячена аналізу частки та структури іноземного капіталу у банківській системі України, визначено його позитивний і негативний вплив на розвиток валютного ринку та банківської системи загалом, проведено порівняльний аналіз діяльності вітчизняних банків і банків з іноземним капіталом, обґрунтовано можливі шляхи зміцнення позицій вітчизняних банків на валютному ринку України.