Особливості організації оплати праці на підприємствах в сучасних умовах - Семенов, Г. А.; Семенов, А.Г.; Ярошевська, О.В. (Вісник економічної науки України, 2014)
Розглянуто сучасний стан організації оплати праці на промислових підприємствах. Заробітна плата має властивість товару. Під впливом ринкових відносин з’явились нові елементи оплати і у першу чергу, доходи від власності. На практиці відбувається поступовий перехід від використання закону трудової вартості до застосування теорії попиту і пропозиції. Фонд оплати праці відображає сумарні витрати підприємства на оплату праці персоналу. Його обсяг залежить від зростання доходів підприємства.