Вчений, вихователь, Людина - Аптекар, С.С. (Вісник економічної науки України, 2015)
Микола Григорович Чумаченко був настільки багатосторонньою людиною, творчі і загальнолюдські якості, його ерудиція, організаторські здібності, які він щедро реалізував, його працелюбство і працездатність були такими значними, що охарактеризувати їх в статті не варто і намагатися. В цьому нарисі я спробую розповісти лише про деякі свої враження і спогади від спілкування з цією видатною людиною.