Наукова діяльність академіка М.Г. Чумаченка й актуальні проблеми сьогодення - Нєбрат, В.В. (Вісник економічної науки України, 2015)
1 травня 2015 р. виповнюється 90 років від дня народження Миколи Григоровича Чумаченка — академіка НАН України, доктора економічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреата премій АН УРСР ім. О.Г. Шліхтера та НАН України ім. М.І. Туган-Барановського, Заслуженого діяча науки і техніки України. М.Г. Чумаченко зробив вагомий внесок у розвиток теорії та методології економічної науки, розроблення практичних проблем економіки, актуальність яких зберігається сьогодні, а в окремих випадках — навіть зростає. Його наукова та громадянська позиція визначалася прагненням виявити резерви підвищення ефективності суспільного виробництва, відкрити нові можливості забезпечення добробуту населення на основі економічного зростання.