Шляхи відновлення економіки України та Донбасу - Булєєв, І.П.; Брюховецька, Н.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Проаналізовано причини системної соціально-економічної кризи в Україні, яка в 2014-2015 рр. переросла у форму збройного протистояння центральної влади та окремих міст і районів Донецької та Луганської областей. Збройний конфлікт набув форми громадянської війни. У його основі - конфлікт окремих олігархічних груп, а також насильницьке нав’язування населенню Південного Сходу України неприйнятної для нього ідеології радикальних сил і відвертого націоналізму. Показано втрати і руйнування, які отримали регіони Південного Сходу України і економіка в цілому. Обґрунтовано шляхи виходу з кризи і збройного конфлікту України та її окремих регіонів.