Визначення чинників державного регулювання інноваційної діяльності вугільних підприємств - Драчук Ю. З., Кочешкова І. М., Трушкіна Н. В. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Розглянуто зміст чинників державного регулювання інноваційного розвитку вугільної промисловості: інвестиційні, галузеві та інституціональні. Досліджено вплив чинників на інноваційну діяльність вугільних підприємств з використанням методу аналітичного вирівнювання рядів динаміки. Визначено напрями інституціонального забезпечення інноваційного розвитку вугільної промисловості та економічної безпеки.