Ідеї прийдешнього інформаційного суспільства та суспільства знань у творчій спадщині Френсіса Бекона - Картунов, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
У статті аналізуються погляди відомого англійського вченого Френсіса Бекона як одного з піонерів та авторів ідей інформаційно-знаннєвого суспільства.