„Розмежування” в Україні в контексті ціннісної ідентифікації населення - Бортников, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
У статті спростовується поширене в Україні твердження про „розкол”, який ніби існує між окремими регіонами країни. Автор оперує результатами соціологічного дослідження „Україна: образи регіонів і міжрегіональні відносини” (Луганськ –Дрогобич). Визначаються диспропорції у соціально-економічному розвитку різних регіонів країни. В контексті українських проблем тлумачаться результати досліджень Р. Д. Патнама в Італії.