Моноклональні антитіла, що специфічні до Е-регіону фібрин(оген)у людини - Позняк, Т.А.; Колеснікова, І.М.; Литвинова, Л.М.; Костюченко, О.П.; Урвант, Л.П.; Хаджинова, В.Є.; Луговськой, Е.В.; Комісаренко, С.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Отримано моноклональнi антитiла (монАТ) класу IgG₂а, епiтоп для яких знаходиться в дiлянцi Е₃-фрагмента фiбрину Аα20–78. Турбiдиметричним методом аналiзу встановлено, що данi монАТ та їх Fab-фрагменти iнгiбують процес полiмеризацiї фiбрину. Методом т-IФА встановлено, що монАТ реагують з фiбриногеном, фiбрином та його Е₃-фрагментом, однак не реагують з (DD)E-комплексом, в якому реалiзована взаємодiя центрiв полiмеризацiї “А”–”а”, що, очевидно, екранує зону епiтопу Аα20–78.