Cинтез та кристалічна структура шаруватих перовськітів Sr₃LnB^IIISnO₈ (B^III — Sc, In) - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Полубінський, В.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Встановлені границі морфотропного переходу шаруватої перовськітоподібної структури (ШПС) у ряду одношарових перовськітів Sr₃LnB^IIISnO₈ (B^III — Sc, In). Синтезовано Sr₃LnInSnO₈ (Ln — La, Pr, Nd), Sr₃LaScSnO₈ та методом рентгенiвської дифракцiї на порошках визначено їх ШПС. Встановлена належнiсть ШПС Sr₃LnInSnO₈ (Ln — La, Pr, Nd) та Sr₃LaScSnO₈ до структурного типу SrLaInO₄ (пр. гр. Pbca). Значення факторiв недостовiрностi RB дорiвнюють 0,055–0,063. Проаналiзовано особливостi ШПС Sr₃LnInSnO₈ (Ln — La, Pr, Nd) i Sr₃LaScSnO₈ та виявленi взаємозв’язки склад — будова ШПС.