Щодо визначення ризиків та загроз в умовах фактичної втрати частини території та економічного потенціалу старопромислових регіонів - Снігова, О.Ю. (Економіка промисловості, 2015)
Проаналізовано умови формування ризиків та загроз для України, що походять із втрати частини територій та економічного потенціалу старопромислових регіонів. Встановлено перелік ризиків і загроз для України у цілому та для територій Донецької і Луганської областей, непідконтрольних українській владі. З'ясовано, що найбільший негативний вплив на економіку України має втрата частини економічного потенціалу старопромислових регіонів та ескалація конфлікту на Сході країни.