Тенденції зміни ролі сил і засобів у проведенні міжнародних миротворчих операцій - Троцько, В.; Акулов, С.; Троцько, Л. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
Автори пропонують власний підхід до розуміння суті міжнародних миротворчих операцій, який, на їхню думку, дозволить визначити сучасні тенденції, що характеризують роль сил і засобів у таких акціях.