Розробка та дослідження біологічно активного полімерного матеріалу з іммобілізованим вінкристином - Демченко, І.Б.; Кісельова, Т.О.; Наражайко, Л.Ф.; Галатенко, Н.А. (Доповіді НАН України, 2014)
Розроблено новi композицiйнi матерiали на основi розгалужених полiетерглiкольуретанiв (ПЕГУ) з фiзично iммобiлiзованим протипухлинним препаратом вiнкристином (ВН), дослiджена їх ефективнiсть. Методом IЧ спектроскопiї встановлено вплив ВН на структуру отриманих композитiв. За результатами фiзико-механiчних випробувань введення ВН до складу ПЕГУ не приводить до погiршення його фiзико-механiчних показникiв, зберiгаються висока еластичнiсть та мiцнiсть при розривi. Отриманий плiвковий матерiал може бути рекомендований для подальших медико-бiологiчних випробувань як матерiал для виготовлення оболонок гiдрофiльних iмплантатiв.