Напряженное состояние гибкой ортотропной сферической оболочки в магнитном поле при воздействии внешнего тока и механической силы - Мольченко, Л.В.; Лоос, И.И. (Прикладная механика, 2013)
Розглянуто нелінійну задачу магнітопружності в осесиметричній постановці для ортотропної сферичної оболонки з ортотропною електропровідністю. Одержано систему нелінійних диференціальних рівнянь, яка описує напружено-деформований стан гнучких ортотропних сферичних оболонок в механічному та магнітному полях. Наведено числовий приклад. Проведено аналіз напруженого стану ортотропної оболонки залежно від зміни в часі зовнішнього струму та величини механічної сили.