Применение модифицированного метода транспортирующей траектории при оптимизации межпланетных перелетов с комбинированием большой и малой тяги - Харитонов, А.М. (Прикладная механика, 2013)
Запропоновано підхід до побудови оптимальних траєкторій міжпланетних перельотів з комбінуванням великої та малої тяги, оснований на застосуванні модифікованого методу транспортуючої траєкторії для оптимізації геліоцентричної ділянки. На прикладі перельоту Земля - Марс за 180 діб проведено порівняльний аналіз траєкторій і параметрів космічного апарату, оптимальних під час застосування класичного та модифікованого методів транспортуючої траєкторії.