Cинтез та кристалічна структура двошарових індотитанатів Sr₂LnInTiO₇ - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Полубінський, В.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Визначено протяжнiсть областi сполук з шаруватою перовськiтоподiбною структурою (ШПС) в ряду двошарових перовськiтiв Sr₂LnInTiO₇. Синтезовано новi iндотитанати Sr₂LnInTiO₇ (Ln — La, Pr, Nd, Sm) при термообробцi еквiмолярних сумiшей Sr₂TO₄ +LnInO₃ та визначено їх кристалiчну ШПС методом рентгенiвської дифракцiї на порошках. Встановлено належнiсть ШПС Sr₂LnInTiO₇ (Ln — La, Pr, Nd, Sm) до структурного типу BaLa₂In₂O₇ (пр. гр. P4₂/mnm). Значення факторiв недостовiрностi RB становлять 0,060–0,069. Проаналiзовано особливостi ШПС Sr₂LnInTiO₇ та встановленi взаємозв’язки склад — будова ШПС.