Дія комплексу C₆₀ фулерену і доксорубіцину на пухлинні клітини in vitro та in vivo - Прилуцька, С.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Запропоновано технологiчну схему для отримання стабiльного водного розчину C₆₀ фулерену з антибiотиком антрациклiнового ряду доксорубiцином (Докс). Встановлено антинеопластичний ефект створеного комплексу C₆₀+Докс in vitro на клiтини асцитної карциноми Ерлiха, лейкозу L1210 та карциноми легенi Льюїса, а також його протипухлинну дiю на рiст карциноми легенi Льюїса in vivo. Данi результати свiдчать про потенцiйно високу ефективнiсть застосування комплексу C₆₀+Докс в хiмiотерапiї злоякiсних новоутворень.