Електроопір шаруватого композиційного матеріялу фторопласт—вуглецеві нанотрубки - Беженар, А.А.; Копань, В.С.; Півень, Н.І. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Виявлено, що електричний струм у фторопластовій матриці композиції провідник—діелектрик проходить у локальних місцях. Ці місця умовно названо треками. Показано, що залежність питомого електроопору від частоти струму для композиції має дещо інший характер, ніж для однорідного діелектрика. Доведено, що в явищі пропускання змінного електроструму композицію можна розглядати як сукупність мікроконденсаторів.