Точки біфуркації на траєкторії розвитку соціально-економічних систем - Кондратьєва, Т.В. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
В статті розглянуто сучасний етап розвитку соціально-економічних систем в контексті синергетичної концепції біфуркації. Визначено ознаки біфуркаційних процесів в економіці та описані механізми виходу на нові траєкторії розвитку. В роботі сформульовано рекомендації щодо можливостей аналізу та впливу на біфуркаційну динаміку соціально-економічних систем.