Стратегічне планування розвитку оподаткування в країнах ЄС - Покатаєва, О.В.; Кучерова, Г.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
В статті здійснено дослідження стратегічних пріоритетів та напрямів стратегічного планування розвитку оподаткування в країнах ЄС. В ході дослідження використано методи узагальнення, виокремлення, аналізу, синтезу, індукції, що дало змогустверджувати про диспропорції у розподілі податкового навантаження за сферами оподаткування, а саме: зі зміщенням акцентів оподаткування на труд, потім капітал та споживання. Визначено, що основні стратегічні пріоритети розвитку оподаткування в країнах-членах ЄС сконцентровано на стабілізації податкових надходжень держав-членів; формуванні стабільного внутрішнього ринку; сприянні зростанню зайнятості.