Соціально-побутова сфера життя громадян УРСР як відбиток пріоритетів держави від початку повоєнної відбудови до кінця «відлиги» - Янковська, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
Об’єктом дослідження статті є щоденно-побутові аспекти життя пересічного громадянина УРСР, зокрема, спроможність до споживання матеріальних благ, а також його соціальне забезпечення, житлові умови тощо. Ключові слова: щоденний побут, умови життя, соціальне забезпечення, пенсійна реформа, житлове будівництво.