Становище української мови в кінці 1950-х рр.: за листами громадян до органів влади - Смольніцька, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
Стаття присвячена аналізу проблем, які порушували в своїх листах читачі газети «Радянська Україна» в кінці 1958 р. Основну увагу приділено проблемам, з якими стикалися громадяни УРСР у своєму бажанні спілкуватися української мовою в публічній сфері, наведено відомості про динаміку викладання української мови в навчальних установах. Ключові слова: українська мова, повсякдення, начальні установи, листи громадян, УРСР, газета «Радянська Україна».